Şəhid Ceyhun Dastanı - Əlyar, Rəna ("Şərq-Qərb", 2022)
Kitabda şəhid Ceyhun Şalıyevin anası - Sədaqət Şalıyevanın naləsini, ürək yanğısını qələmə alan şəhidin xalası Rəna Əlyar qızı Məmmədova yeri gəldikcə öz kövrək duyğuları ilə ananın yanan qəlbinin naxışlarını cızmışdır. Şəhid Ceyhunun - Əfsanəvi Ceyhunun taleyinə vurulan naxışlar haqqında publisistik və poetik yazılarla da kitabda tanış olacaqsınız.
Keywords: Martyrs - Azerbaijan - Biography; Soldiers - Azerbaijan - Biography; Azerbaijan - History; Şəhid Ceyhun Şalıyev