İnformasiya təhlükəsizliyində maşın öyrənmə alqoritmlərindən istifadə - Nizamova, Aytac; Abbasova, Kəmalə; Həsənov, Fariz (My University, 2024)
İnformasiya təhlükəsizliyində maşın öyrənmə alqoritmlərindən istifadə mövzusu bu gün kiberhücumların artması fonunda çox aktual və strateji əhəmiyyətə malikdir. Bu tədqiqat sahəsi həm akademik, həm də praktiki cəhətdən geniş imkanlara sahibdir — istər anomal aktivlik aşkarlanması, istər fişinq və zərərli proqramların tanınması, istərsə də kibertəhlükə proqnozlaşdırılması baxımından.
Keywords: Naive Bayes Təsnifatçısı; Dəstək Vektor Maşınları (SVM); Bayes alqoritmləri ilə təcrübələr; Pegasos SVM