Nəqliyyat dəhlizlərində avtomobil daşımaları ilə çatdırılma vaxtına təsir edən amillərin tədqiqi - İslamov, Kənan; Qafarov, Nicat; Əliyev, Qafar; Əlili, Paşa (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Beynəlxalq nəqliyyat dəhlizi yüksək texnologiyalı nəqliyyat sistemi olub, əsas istiqamətlərdə ümumi təyinatlı yerüstü nəqliyyatı (dəmir yolu, avtomobil, çay) və telekommunikasiyanı özündə cəmləşdirir. Azərbaycan Respublikasının iştirak etdiyi belə dəhlizlərə "Şimal-Cənub" nəqliyyat dəhlizi, TRASEKA proqramı əsasında "Avropa-Qafqaz-Asiya" dəhlizi, "Şərq-Qərb" nəqliyyat və s. dəhlizini misal göstərmək olar.
Keywords: Nəqliyyatda daşımaların və idarəetmənin təşkili