Qablaşdırma məhsullarının istehsalında fleksoqrafik çap keyfiyyətinin təmin olunması - Məmmədzadə, Nuralə; Xasıyeva, Könül; Mehtiyev, Emil (My University, 2024)
Fleksoqrafik çap prosesinin əsas xüsusiyyətinin aniloks valın funksiyasından asılı olduğu müəyyən olunmuşdur. Çap formasındakı boya təbəqəsinin qalınlığı aniloks valdan ötürülən boyanın miqdarının silindrlərin kontakt nöqtələri arasında daşınma vaxtından asılıdır. Boyanın kontakt sahəsində qət etdiyi yol kontakt nöqtələri arasındakı qövsün uzunluğuna bərabərdir və müvafiq mərkəzi bucağın qiymətindən asılı olaraq müəyyən edilir.
Keywords: Fleksoqrafiya çapının müqayisəli və fərqli xüsusiyyətləri; Boyanın formadan çap olunacaq materiala köçürülməsi; Yapışqan lentin sərtliyinin çap keyfiyyətinə təsiri; Təsvirin əks olunmasının dəqiqliyi; Fleksoqrafik çapın standartlaşdırması