Veb sorğuların modifikasiyası üçün proksi serverin yazılması - Əlibəyli, Orxan (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
İnternetin qarşılıqlı əlaqə və biznes tərzimizdə inqilab etməsi ilə veb texnologiyalar da müasir dünyamızda olduqca vacib hala gəlmişdir. Hal hazırda internet məlumat almaq, digərləri ilə ünsiyyət qurmaq istəyən hər hansı bir şəxsin ilk müraciət etdiyi vasitədir. İnternetin bu günkü vəziyyətinə gələ bilməsində isə veb texnologiyaların yaranmasının və inkişafının olduqca böyük rolu olmuşdur. Hazırki informasiya sistemləri mühitində veb texnologiyalar dedikdə kompüterlərin bir-birləri ilə spesifik işarələmə dillərindən istifadə edərək əlaqə qurma mexanizmi nəzərdə tutulur. Bu texnologiyaların tətbiq sahələrinə misal olaraq ən kiçik biznes proqramlarından turmuş çox böyük həcmdə istifadəçiləri olan sosial şəbəkələrə qədər olan çox geniş sahələri misal göstərə bilərik.
Keywords: İnformasiya texnologiyaları