Azərbaycanda böhran və risk vəziyyətlərində optik rabitədən istifadə perspektivləri - Məmmədov, Rəhmin; Fərzalıyeva, Aytəkin (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Böhran baş verən zaman effektiv və lazımi şəkildə cavab vermək, hətta yaxşı idarə olunan təşkilat daxilində də təbii olaraq gələn bir şey deyil. Bu, məsuliyyətli, etik sənayenin ən yaxşı təcrübələri çərçivəsində qurulmuş diqqətlə düşünülmüş, həyata keçirilməyə hazır plan tələb edir. Daxili Təhlükəsizlik Departamenti tərəfindən maliyyələşdirilən Mükəmməllik Mərkəzi olan Qida Mühafizəsi və Müdafiəsi üzrə Milli Mərkəz (NCFPD) effektiv risk kommunikasiyası üçün 11 ən yaxşı təcrübələr toplusunu işləyib hazırlayıb. İlkin olaraq risk kommunikasiyası ədəbiyyatının hərtərəfli nəzərdən keçirilməsi nəticəsində müəyyən edilən bu 11 ən yaxşı təcrübə təşkilatlara və agentliklərə böhran kommunikasiyası planlarını hazırlamaqda və geri çağırışlara və oxşar böhran vəziyyətlərinə cavab vermək üçün nəzərdə tutulmuşdur. Son dörd ildə NCFPD daxilində Risk Əlaqəsi Qrupu ən yaxşı təcrübələri aydınlaşdırmaq, təsdiqləmək və təkmilləşdirmək üçün bir sıra nümunə araşdırmaları və mesaj testi sınaqları keçirmişdir. Ən yaxşı təcrübələrdən doqquzu planlaşdırmağa, məsuliyyətlə ünsiyyət qurmağa və zərəri minimuma endirməyə yönəlib.