Şahmarın eşq əsəri - Səxavətqızı, Manya ("Təhsil", 2022)
Hər insan bu həyatda bir dəfə doğulur. Şəhidlər isə həm də şəhid olduqları gün əbədiyyətdə şəhid kimi doğulurlar. "ŞAHMARIN EŞQ ƏSƏRİ" kitabında Vətən müharibəsində qəhrəmanlıq salnaməsini qanı ilə tarixə yazan Quliyev Şahmar Kəmaləddin oğlunun bu dünyaya gəlişindən şəhid kimi əbədiyyətə gedişinə qədər yaşadığı və yaşatdığı bütün duyğular sətir-sətir canlanmışdır. Şahmarın vətən və yar eşqi bu kitabda tarix olmuşdur. Kitab iki hissədən ibarətdir. Birinci hissədə Şahmarın şərəfli ömür və döyüş yolundan, vətən eşqindən, ikinci hissədə isə Şahmar və Gülnarə eşqindən bəhs edilmişdir.
Keywords: Martyrs - Azerbaijan - Biography; Soldiers - Azerbaijan - Biography; Azerbaijan - History; Şəhid Şahmar Quliyev