Veb-saytlarda boşluqların və təhdidlərin aşkarlanması və qarşısının alınması üsulları - Seyfullayev, İbrahim; Həsənov, Fərid; Xıdırova, Sevda; Həsənov, Kənan; Əliyev, Yasin (My University, 2024)
Bu magistr dissertasiya işində veb-saytlarda boşluqların və təhditlərin aşkarlanması və qarşısının alınması üsulları ilə bağlı məsələlər müzakirə olunmuşdur və əsas diqqət veb-saytlardakı boşluqların və təhditlərin aşkarlanması və qarşısının alınması modellərin yaradılmasına yetrilir. İşdə qarşıya qoyulmuş bir neçə məsələ istiqamətində tədqiqatlar aparılmaqla aşağıdakı nəticələrlə yekunlaşmışdır: Veb-sayt və veb əsaslı platformalar analiz edilmişdir. Veb-saytlarda və platformalarda kibertəhlükəsiz konsepsiyası analizi edilmişdir. Vebdə mövcud boşluqlar və təhdidlərin analizi aparılmışdır. Vebdə mövcud boşluqlar və təhdidlərin aşkarlama metodları araşdırılmışdır. Aşkarlama alətlərinin analizi ,müqayisəli təhlili və qiymətləndirilməsi aparılmışdır. Veb təhditlərin qarşısının alınması üçün kompleks yanaşma işlənib hazırlanmışdır.
Keywords: Veb-sayt və veb əsaslı platformalar; Veb-saytlarda və platformalarda kibertəhlükəsizlik; Veb-saytlarda və platformalarda kibertəhlükəsiz konsepsiyasının analizi; Veb təhditlərin qarşısının alınması üçün kompleks yanaşma; Anomaliyaların aşkarlanması vasitəsilə Veb Tətbiq Firewalllarının təkmilləşdirilməsi