Tribologiyanın Əsasları - Hüseynli, Fərid; Hüseynov, Ələkbər; Əsədov, Şövqi (KİNGPRİNT MMC, 2024)
Dərs vəsaitində tribologiya və tribotexnikanın ümumi məsələləri, triboqovşaqların konstruksiya möhkəmliyi və səth qatının vəziyyəti, bərk cismlərin kontaktı və səthlərin topoqrafiyası, sürtünmənin təbiəti və növləri, materialların və maşın hissələrinin yeyilməsi və yeyilmə növləri, yeyilmənin ölçülməsi üsulları, friksion, antifriksion və yağlayıcı materiallar, materialların və maşın hissələrinin yeyilməyə-davamlılığının artırılmasının əsas üsulları, sürtünmə və yeyilmənin modelləşdirilməsi və laboratoriya sınaqları haqqında məlumat verilmişdir.
Keywords: Tribologiya; Tribotexnika