Ağıllı şəhərlərdə təhlükəsizliyin təmin olunmasında blokçeyn texnologiyalarının tədqiqi - Nəsrullayeva, Nərmin; Məmmədova, Aytac; Muradov, Pərviz (My University, 2024)
Bu dissertasiyanın məqsədi ağıllı şəhərlərin təhlükəsizliyinin təmin edilməsində blokçeyn texnologiyalarının istifadəsini araşdırmaq və qiymətləndirməkdir. Tədqiqat ağıllı şəhərlər daxilində məlumatların məxfiliyi, şəxsiyyətin idarə edilməsi, təhlükəsiz rabitə və əməliyyatların yoxlanılması kimi təhlükəsizliyi artırmaq üçün blokçeyn texnologiyasının effektiv şəkildə tətbiq oluna biləcəyi xüsusi sahələri müəyyən etmək məqsədi daşıyır.
Keywords: Blokçeyn texnologiyasının konsepsiyası, inkişafı və imkan sahələri; Ağıllı şəhərin inkişafında blokçeyn texnologiyalarının rolu; Blokçeyn texnologiyalarının informasiya təhlükəsizliyində rolu; Ağıllı şəhərlərdə blokçeynlərin tətbiqi vəziyyətinin analizi