Neft emalı və neft-kimya sənaye sahələrində işlədilən avadanlıqların korroziyadan qorumaq üçün antimikrob aşqarlar kimi üzvi reagentlərin tətbiqi - AğaMəmmədova, Rəqsanə; Mustafazadə, Əminə; Rzayev, Abdulla; Həsənli, Əzizə; Əhmədova, Səbinə (My University, 2024)
Mikroorqanizmlər neft məhsullarına, yanacağa, yağlara və s. hücum edir, müəyyən istismar, daşınma və saxlama şəraitində onların fiziki, kimyəvi və istismar xüsusiyyətlərinə mənfi təsir göstərirlər. Mikroorqanizmlərin həyat fəaliyyəti nəticəsində əmələ gələn məhsulların (karbon turşuları, peroksidlər, kükürdlü üzvi birləşmələr) hesabına bəzi neqativ hallar, məsələn, korroziya, saxlama qabların və çənlərinin çirklənməsi kimi hallar baş verir.
Keywords: Aşınma prosesinin yaranması və aşqarların tətbiqi; Material seçimi və texnologiyanın tətbiqi; Antioksidləşdirici aşqarların xüsusiyyətləri; Siyrilmə əleyhinə aşqarların istifadəsi və önəmi; Alitsiklik doymamış yodefirlərin sürtkü yağlarında antimikrob aşqar kimi tətbiqi