Azərbaycan şəhərlərində nəqliyyat axının hərəkət parametrlərinin müqayisəli təhlili - CABBARLI, CƏMİL; ƏMƏNOV, İBRAHİM; MƏMMƏDLİ, HÜSEYN; MEHTİYEV, AYDIN; HƏMİDOV, RAFİS (My University, 2024)
Azərbaycan şəhərlərində nəqliyyat axınlarının intensivliyi və hərəkət parametrləri sürətlə dəyişir və bu, şəhər inkişafı, demoqrafik artım və avtomobilləşmə səviyyəsinin yüksəlməsi ilə sıx bağlıdır. Fərqli şəhərlərdə nəqliyyat sistemlərinin xüsusiyyətləri və problemləri müxtəlifdir və onların müqayisəli təhlili şəhər nəqliyyatının dayanıqlı inkişafı üçün elmi əsaslar yaradır.
Keywords: Nəqliyyat axınlarının intensivliyi və tərkibi; Nəqliyyat axınlarının sürəti; Nəqliyyat axınlarının sıxlığı və yolun yüklənmə dərəcəsi; Quba və Xaçmaz şəhərlərində nəqliyyat axınlarının intensivliklərinin və tərkibinin tədqiqi; Quba və Xaçmaz şəhərlərində nəqliyyat axınlarının sürətinin müqayisəli təhlili