Küçələrdə hərəkət sürətinin artırılması üçün müasir üsulların tətbiqi mövzusunda - Haxverdiyev, Nahid; Məmmədov, Azər; Nəsirov, Alı; Qələndərov, Ramil; Hüseyzadə, Murad (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Ölkəmizdə avtomobil sənayesi inkişaf etdikcə əhalinin müxtəlif nəqliyyat növləri ilə təmin edilməsi, səyahətin rahatlığının yüksəldilməsi getdikcə daha çox əhəmiyyət kəsb edir. Buna nail olmaq üçün biz əsas diqqəti şəhərdaxili sərnişindaşımanın təkmilləşdiirilməsinə, avtomobil nəqliyyatından istifadənin optimallaşdırılmasına, hərəkət təhlükəsizliyinin artırılmasına yönəltməliyik. Bunlar cəmiyyətimizin inkişaf edən ehtiyaclarını ödəmək və daşımaların davamlı gələcəyini təmin etmək üçün həll edilməli olan əsas amillərdir.
Keywords: Yol-hərəkətinin təşkili və təhlükəsizliyi; Küçə yol şəbəkəsinin sıxlığının optimallaşdırılması