Bulud əsaslı elektron kitabxana sistemlərində məlumatların kibertəhlükəsizliyinin araşdırılması - Qədirli, Qismət; İmanov, Həsən; Ələkbərli, Fərid; İbadova, Nərgiz; Mikayılov, Orxan (My University, 2024)
Magistr dissertasiyası Bulud əsaslı elektron kitabxana sistemlərində məlumatların kibertəhlükəsizliyinin araşdırılması həsr edilmişdir. Bu dissertasiya işinin əsas məqsədi bulud əsaslı elektron kitabxana sistemlərində məlumatların təhlükəsizliyini və məxfiliyini qorumaq üçün effektiv və etibarlı kibertəhlükəsizlik strategiyalarını və protokollarını inkişaf etdirməkdir. İş 4 fəsil, 10 yarımfəsildən ibarətdir.
Keywords: Bulud hesablama sistemlərinin modelləri və xidmətləri; Bulud texnologiyaları əsasında paylanmış hesablama sistemlərinin arxitektur- texnoloji prinsiplərinin işlənməsi; Elektron kitabxana sistemlərinin yaradılmasında istifadə edilən proqram təminatlarının analizi; Elektron kitabxana mühitinin bulud texnologiyalarına əsaslanan konseptual modelinin işlənməsi