Səməd Vurğun. “Hey uçsam da yuvam sənsən!” - İmanbəyli, Elnur; Salmansoy, Aslan (“Zərdabi-Nəşr” MMC Nəşriyyat Poliqrafiya müəssisəsi, 2019)
Bu kitaba Səməd Vurğunun xalq tərəfindən daha çox sevilən şeirləri daxil edilmişdir. “Vətən və xalq sevgisi” adlı bölməyə daxil edilmiş şeirlərdə şair Azərbaycan təbiətinin gözəlliklərini – uca dağları, axar çayları, sərin bulaqları, geniş çöllərini tərənnüm edir. Eyni zamanda Azərbaycan oğul və qızlarının şücaəti, əzmi, vətəndaşlıq hissi böyük bir şövqlə təsvir olunur. “Lirika” bölməsində böyük şairin həyat eşqi, yaşamaq həvəsi, ömür-gün yoldaşı Xavərə və ailə üzvlərinə olan dərin məhəbbəti, incə duyğuları oxucuların zövqünü oxşayacaq, qəlbinə nüfuz edəcək. Üçüncü bölmə – “Sözün hikməti” böyük şairin fəlsəfi fikirlərini, zəngin mənəvi dəyərlərini, ləyaqətli həyat yaşamaq uğrunda çağırışlarını, cəmiyyətin əyər-əksikləri ilə mübarizəsini ehtiva edir. “Tarix və sənət yadigarları” bölməsinə isə Azərbaycan tarixinin əhəmiyyətli hadisələrini özündə yaşadan, eyni zamanda əsl yüksək sənət nümunəsi olan şeirlər daxildir. Bu şeirlər həm də istedadın, zəkanın, müdrikliyin dövrdən və şəraitdən asılı olmayaraq üzə çıxacağının və yaşayacağının bariz nümunələridir.
Keywords: Vurğun, Sämäd, -- 1906-1956.; Azerbaijani literature.