Marketinqdə qiymətin əmələ gəlməsi mexanizminin təkmilləşdirilməsi yolları - Şiriyev, Nicat (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Mülkiyyət formasından asılı olmayaraq istehsalçılar üçün bazarda qiymət məsələsi çox vacibdir. Bütün marketinq dəyişənləri ilə sıx əlaqədə olan qiymətlər şirkətin gəlirliliyini, rentabilliyini və maliyyə sabitliyini müəyyənləşdirir. Kommersiya nəticələrinin əldə edilməsi qiymətlərdən çox asılıdır, düzgün və ya səhv qiymət siyasəti şirkətin istehsal və marketinq kompleksinin bütün fəaliyyətinə uzunmüddətli təsir göstərir. Qiymətin müəyyənləşdirilməsinin düzgün metodologiyası, münasib qiymət siyasəti, dərin əsaslandırılmış qiymət strategiyasının ardıcıl həyata keçirilməsi sərt bazar şəraitində istənilən kommersiya müəssisəsinin uğurlu fəaliyyətinin zəruri komponentlərini təşkil edir. Bu baxımından dissertasiya işinin mövzusu çox aktualdır.
Keywords: Marketinq