AD HOC şəbəkələrində keyfiyyət göstəricilərinin qiymətləndirilməsi - Tanrıverdili, Nihad; Əliyeva, Cəmilə; Hüseynova, Nigar; Əliyev, Kamran; Bədiyev, Samir (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Müasir dövrdə ənənəvi simsiz şəbəkələrə nisbətən “Ad hoc” şəbəkələri populyarlıq qazanıb.”Ad hoc” şəbəkəsi qeyri-sabit,səyyar və bir-birilə əlaqədə olan qovşaqlardan ibarətdir.Bu şəbəkələrdə mərkəzi nəzarətçi mövcud olmadığı üçün aparılan bütün əməliyyatlar,o cümlədən idarəetmə, əlaqələrin yaradılması, informasiya mübadiləsi,müxtəlif axınlar üçün üstünlük və birinciliyin müəyyənləşdirilməsi, təhlükəsizliyin təmin edilməsi, marşrutların müəyyənləşdirilməsi və keyfiyyətin təmin olunması şəbəkədə mövcud olan qovşaqlar vasitəsilə həyata keçirilir.