Açıq kodlu kibertəhdid kəşfiyyatı sisteminin işlənməsi - Abbasova, Əminə; Bağırova, Fidan; Camalzadə, Nuranə; Civişov, Elxan; Məmmədova, Fidan (My University, 2024)
Açıq kodlu kibertəhdid kəşfiyyatı sisteminin işlənməsi müasir kibertəhlükəsizlik sahəsində kritik əhəmiyyətə malik, eləcə də praktiki və tədqiqat yönümlü bir mövzudur. Belə sistemlər müxtəlif açıq resurslardan (forumlar, GitHub, Twitter, darknet, bloglar və s.) kibertəhdid məlumatlarını avtomatik toplayıb, təhlil edərək, təşkilatları vaxtında xəbərdar etmək və müdafiə mexanizmlərini aktivləşdirmək məqsədi daşıyır.
Keywords: Təhdid kəşfiyyatı anlayışının mahiyyəti; Təhdid kəşfiyyatı platformalarının analizi; İnformasiya mənbələrinin siyahısının müəyyən edilməsi; Veb tətbiqin layihələndirilməsi və işlənməsi