Dövlət investisiya proqramlarının səmərəliliyinin qiymətləndirilməsi - Ələfsərli, Ələfsər; Mehdixanlı, Nihat; Nəcəfov, İsfəndiyar; Xanlarov, Əliyar (My University, 2024)
Dissertasiya işində Azərbaycan iqtisadiyyatında dövlət investisiya fəaliyyətinin hərtərəfli tədqiqi əsasında müəyyən nəticələr və təkliflər əldə edilmişdir:Dövlət investisiya layihələri çox vaxt yüksək dərəcədə qeyri-müəyyənlik və risklə əlaqələndirilir. Layihələri qiymətləndirərkən bu riskləri nəzərə almaq və onların kəmiyyətcə qiymətləndirilməsinə imkan verən üsullardan istifadə etmək lazımdır. Bu məqsədlə həssaslığın təhlili, stoxastik modelləşdirmə və s. üsullardan istifadə edilə bilər.

In the dissertation, based on a comprehensive study of public investment activity in the Azerbaijani economy, certain conclusions and proposals were made: Public investment projects are often associated with a high degree of uncertainty and risk. When evaluating projects, it is necessary to take these risks into account and use methods that allow their quantitative assessment. For this purpose, sensitivity analysis, stochastic modeling, etc. methods can be used.
Assessment of efficiency of state investment programs
Keywords: İnvestisiya proqramları; Dövlət investisiyaları; Public investments; Investment programs