Mir Dzhalal Pashayev 1908-1978 : Bibliography = Мир Ҹәлал Пашаjeв 1908-1978 : Билиографија - Muradova, R.B.; Мурадова, Р.Г. (My University, 1998)
Азәрбајчан нәсринин көркәмли нүмајәндәси, Азәрбајчанын әмәкдар елм хадими. јазычы-алим Мир Ҹәлач Пашајев һагтында тәртиб олунмуш бу көстәркчи билаваситә А зәрбајчан Елмләр АкадемиЈасынын 1968-чи илдә јазычынын 60 иллијн илә әлагәдар олараг чап едилмиш “Мир Чәлал" адлы библиографијасынын давамы кими һесаб олуна биләр. Библиографик көстәричидә 1969-1998-ҹи илләри әһатә едән материаллар топланмышдыр. Көстәричи a лагыдакы һиссәләрдән ибарәтдир: I. Әсәрләри. II. Кәјат вә јарадычмлығы һаггында. III. Китаблара мүгәддимә, редактә етдији вә ушаглар үчүн ишләдији китаблар. IY. Башга дилләрдә (Әсәрләри вә һаггында). Ү. Көмәкчи көстәричиләр. Биринчи һиссәјә әдибин китаблары, дөври мәтбуатда, мәчмуәләрдә вә дәрсликләрдә нәшр олунан бәдии әсәрләри, әдәби-тәнгиди вә гтублисистик мәгаләләри дахилдир.
Keywords: Pashayev, Mir Jalal, 1908-1978; Azerbaijani literature -- Development; Azerbaijani literature -- 20th century