Sənaye təsərrüfatında günəş enerjisindən istifadənin araşdırılması - Lətifova, Türkan; Novruza, Səmra; Yaqubov, Ülvü (My University, 2024)
Məlum olduğu kimi enerji mənbələrinin tükənməsi hazırda ən aktual problemlərdən biridir. Buna görə dünya üçün ekoloji cəhətdən təmiz, tükənməz enerji mənbələri axtarıb tapmaq lazım gəlir. Hal hazırda inkişaf etmiş ölkələrdə, o cümlədən Azərbaycanda təbii enerji mənbələrinə olan tələbat artmaqda davam edir. Bu mənbələrdən biri də Günəş enerjisidir. Günəş enerjisi, elektrik enerjisi və istilik kimi formlarda saxlanaraq istifadə oluna bilir. Günəş mühüm bir yenilənən enerji mənbəyidir və dünyanın sürətlə tükənən enerji ehtiyatlarını qabaqlayır. Günəşdən enerji almaq üçün bir sıra texnologiyalar var ki, bunlar fotovoltaik texnologiyalar adlanır.
Keywords: Fotovoltaik texnologiyaların təsnifatı və funksionallığı; Elektrik enerjisi üçün sənayedə fotovoltaik sistemlərin optimal istifadəsi; Termal Günəş enerjisi sistemlərinin əsas prinsipləri; Günəş enerjisinin sənaye təsərrüfatındakı inteqrasiyası