Yüksək temperatur və struktur tətbiqləri üçün Ti-Al əsaslı çox komponentli intermetalların modellənməsi, dizaynı, sintezi və xarakterizə edilməsi - Əlizadə, Murad (My University, 2024)
Dissertasiya işində həm ikili, həm də çoxkomponentli ərintilərin statistik-mexaniki və statistik-termodinamik nəzəriyyələri ərintilərin elektron nəzəriyyəsinin psevdopotensial yanaşması ilə birləşdirilərək inkişaf etdirilmiş yeni metodlardan istifadə edilməklə modelləşdirmə və kompüter simulyasiyaları aparılmışdır. Kompüter simulyasiyaları üçün Monte-Karlo metodunun müxtəlif versiyalarından istifadə edilmişdir.
Keywords: İntermetallid birləşmələr; TiAl intermetalın xassələri; Ti-Al-X ərintilərində atom nizamlanma enerjilərinin hesablanması; Ti-Al-X ərintilərində X aşqar element atomlarının klasterləşmə davranışları