Veriş hərəkətinin optimallaşdırılması əsasında RPİ olunan dairəvi pardaq dəzgahının məhsuldarlığının artırılması - Xəlilov, İlkin; Nəsibli, Kənan (My University, 2024)
Dissertasiya işində RPİ olunan dairəvi pardaq dəzgahında həyata keçirilən emal prosesi zamanı veriş hərəkətinin optimallaşdırılmasının məhsuldarlığın artırılmasına təsiri ilə bağlı araşdırmalar aparılmış və müvafiq nəticələr əldə edilmişdir.
Keywords: Dəzgahqayırmanın yaranması və inkişafı tarixinə qısa ekskurs. Pardaq dəzgahları və onların təsnifatı. Dairəvi pardaq dəzgahlarının tipləri və iş rejimi; RPİ olunan dairəvi pardaq dəzgahında veriş hərəkətinin optimallığını təmin edən mexanizmlər və onların məhsuldarlıq göstəricilərinə təsiri; RPİ olunan dairəvi pardaq dəzgahında veriş hərəkətinin tənzimlənməsi qaydaları və onların keyfiyyət göstəricilərinə təsiri