Maşınqayırma texnoloji proseslərinin layihələndirilməsi - Mövlazadə, Vaqif; Abbasova, Heyran (Mücrü Nəşriyyatı, 2023)
Dərs vəsaitində maşınların yığılması və maşın hissələrinin emalı texnoloji proseslərinin metodoloji əsasları, layihələndirmə ardıcıllığı və mərhələləri dərc edilmişdir. Dünya təcrübəsində sınaqdan çıxmış və təkmilləşdirilmiş səciyyəvi emal texnologiyaları ətraflı şərh edilmişdir.

The textbook publishes methodological foundations, design sequences and stages of technological processes for assembling machines and processing machine parts. Typical processing technologies tested and improved in world practice are described in detail.
Design of mechanical engineering technological processes.
Keywords: Maşınqayırma texnologiyası; Maşınqayırma texnoloji prosesləri; Mechanical engineering technology.; Mechanical engineering technological processes