Universitetin tədris yükünün analizi üçün metodun işlənməsi - Muradxan, Novruzov (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Universitetin tədris yükünün təhlili xüsusilə müasir ali təhsil mühitində mühüm və aktual mövzudur. Getdikcə artan tələbələrə keyfiyyətli təhsil vermək üçün ali təhsil müəssisələrinə artan tələblər və təzyiqlər səbəbindən tədris yükünün təhlili mövzusu əhəmiyyətli diqqət qazanmışdır. Tələbələrin sayının artması ilə universitetlər kadr, resurslar və infrastrukturla bağlı problemlərlə üzləşirlər. Fakültə üzvlərinin yüksək akademik mükəmməllik standartlarını qoruyarkən daha çox kurslar öyrətmələri, tədqiqat aparmaları və ictimai xidmət fəaliyyətlərində iştirak etmələri gözlənilir. Bu, iş yükü və professor-müəllim heyətinin bu tələbləri effektiv şəkildə yerinə yetirmək qabiliyyəti ilə bağlı narahatlıqlara səbəb oldu.