RFİD texnologiyasından istifadə etməklə məktəblilərin hərəkətinə nəzarət - Məhərrəmova, Firəngiz (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Texnologiya çox sürətlə inkişaf etdikcə, gətirdiyi yeniliklər və istifadə rahatlığı gündəlik həyatımızın əvəzolunmaz hissəsinə çevrilib.Bu yeniliklərdən biri olan RFİD, şübhəsiz ki, dinamik məlumatların müxtəlif iş sahələrində istifadə oluna biləcəyi və ya ehtiyac duyulduğu hər sahədə məlumatların asan, sürətli, səhvsiz daxil edilməsi, saxlanması və ötürülməsinin ən əsas elementini təşkil edə biləcək bir sistemdir.Alış-veriş etdiyimiz marketlərdən tutmuş fabriklərdəki anbarlara qədər informasiya texnologiyaları, RFİD texnologiyası yeni kodlaşdırma, saxlama və ötürmə sistemlərinin əsasını təşkil edir. Bundan əlavə, şirkətlərə, müəssisələrə, qurumlara məlumatların idarə edilməsində qarşılaşdıqları problemləri və ya məlumat çatışmazlığından yaranan problemləri həll etməyə kömək edir. RFİD sistemləri dinamik məlumatların özü kimi ən səmərəli çap/saxlama/ötürmə ilə əlaqəli avtomatik obyekt identifikasiyası texnologiyalarına doğru sürətlə irəliləyir.