Elekrtik sistemlərinin avtomatikası - Yusifbayli, Nurali (ADNSU, 2025)
Kitabda enerji sistemdə tətbiq olunan avtomatik idarəetmə və tənzimləmə qurğuları haqqında məlumatlar verilir. Sin- xron maşınların təsirlənməsinin avtomatik tənzimlənməsi, onların paralel işə qoşulma üsul və avtomatikaları, avtomatik təkrarqoşma, ehtiyatın avtomatik qoşulması, tezlikdən yükaç- ma avtomatikası, aktiv gücün və tezliyin avtomatik tənzimlənməsi, əks-qəza avtomatikası, mikroprosessorlu avtomatik idarəetmə və digər məsələlərə baxılmışdır.
Keywords: Energetika; Elektrik avtomatikası