Azərbaycan Respublikasında xidmət sahələrində iqtisadi səmərələyinin yüksəldilməsində tezliklərin rolu - Musazadə, Namiq; Cəbrayılzadə, Elvira; Səmədova, Zöhrə; Abbasquliyev, Vüsal; Yusifov, Röyal (My University, 2024)
Azərbaycan Respublikasında xidmət sahələrində iqtisadi səmərəliliyin yüksəldilməsində tezliklərin rolu böyükdür. Bu, xüsusilə müasir texnologiyaların tətbiqi və xidmət sahələrində rəqabətədavamlılığın artırılması baxımından mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Bu, həm xidmətlərin keyfiyyətinin, həm də iqtisadi effektivliyin artırılmasına gətirib çıxaracaq. Xüsusilə, müasir texnologiyalar və rəqəmsal yeniliklər vasitəsilə ölkə iqtisadiyyatı daha dayanıqlı və inkişaf etmiş hala gələcək.
Keywords: Tezlik anlayışı və onların əsas fiziki prinsipləri. Tezliklərin xidmət sahəsində tətbiqinin əhəmiyyəti və rolu; Tezliklərin kəşfi və tədqiqatlarının tarixi boyunca önəmli elmi kəşflər və ixtiralar. Radiotezlik texnologiyalarının inkişafında əsas dönüş nöqtələri; Rabitə və telekomunikasiya sahəsində mövcud vəziyyətin təhlili; Müxtəlif xidmət sektorlarında uğurlu radiotezlik tətbiqlərinin beynəlxalq nümunələrinin müqyisəli təhlili: telekommunikasiya