Veb tətbiqlərin təhlükəsizlik dizayn nümunələrinin qiymətləndirilməsi - Qarayev, Fərid; Novruzlu, Onur (My University, 2024)
Veb tətbiqi təhlükəsizlik dizayn nümunələrinin qiymətləndirilməsi rəqəmsal ekosistemlərin inkişaf edən kibertəhlükələrə qarşı möhkəmliyini və dayanıqlığını təmin etmək üçün mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Diqqətli yoxlama və təhlil vasitəsilə təşkilatlar sistemlərini gücləndirə, həssas məlumatları qoruya və istifadəçilər və maraqlı tərəflər arasında etimadı inkişaf etdirə bilər. Veb proqram təhlükəsizliyinin çoxşaxəli xarakteri qiymətləndirməyə hərtərəfli yanaşma tələb edir. Bu, müxtəlif dizayn nümunələrinin yoxlanılmasını, onların effektivliyinin qiymətləndirilməsini və potensial zəifliklərin müəyyən edilməsini əhatə edir. OWASP Top 10 kimi framevorklərdən istifadə etməklə qiymətləndiricilər təhlükəsizlik tədbirlərini prioritetləşdirə və inyeksiya hücumlarından tutmuş sınmış autentifikasiyaya qədər ümumi tələləri həll edə bilərlər.
Keywords: Veb tətbiqlərinin konseptual nəzəri əsasları; Təhlükəsiz dizayn nümunələrinin əhəmiyyəti; Veb tətbiqlərin təhlükəsizliyin aşkarlanmasında müasir texnologiyalar; Veb tətbiqlərin təhlükəsizlik dizaynında qiymətləndirilmə üsulları, beynəlxalq standartlar və davamlı təkmilləşdirilmə yolları