Küçə - yol şəbəkəsində əlaqələndirilmiş nizamlamanın imitasiya modelinin hazırlanması - Ağalarov, Sübhan; Abbaszadə, Dilən; Babayev, Hüseyn; Ömərov, Rasim (My University, 2024)
Küçə-yol şəbəkələrində əlaqəli tənzimləmə üçün simulyasiya modelinin hazırlanması ciddi məlumatların toplanması, mürəkkəb modelləşdirmə üsulları və güclü sınaq proseslərini əhatə edir. Real vaxt məlumatlarını, maşın öyrənmə alqoritmlərini və adaptiv idarəetmə strategiyalarını birləşdirərək, hazırlanmış model trafik axınını optimallaşdırmaq, sıxlığı azaltmaq və ümumi şəbəkə səmərəliliyini artırmaq məqsədi daşıyır. Bu metodologiya əlaqəli tənzimləmə üçün hərtərəfli simulyasiya modelini hazırlamaq və təsdiqləmək üçün lazım olan sistematik yanaşmanı təsvir edir, modelin real dünya tətbiqlərində həm dəqiq, həm də effektiv olmasını təmin edir. İlkin simulyasiya nəticələri ənənəvi təcrid olunmuş siqnal nəzarətləri ilə müqayisədə nəqliyyat axınının əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdığını və tıxacın azaldığını göstərir. Adaptiv siqnal nəzarəti və dinamik marşrutlaşdırma trafikin daha balanslı paylanmasına kömək edir, prioritet idarəetmə isə kritik trafik axınlarının səmərəliliyini artırır. Real vaxt məlumatlarının və maşın öyrənməsinin inteqrasiyası real vaxt rejimində dəyişən şərtlərə uyğunlaşaraq, operativ və proqnozlaşdırılan trafikin idarə edilməsinə imkan verir. 1. Təkmilləşdirilmiş trafik axını: Azaldılmış Tıxac: Adaptiv siqnal nəzarəti və dinamik marşrutlaşdırma strategiyaları tıxacları əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər. Real vaxt məlumatları sistemə darboğazları qabaqcadan görməyə və azaltmağa imkan verir, nəticədə daha hamar trafik axını təmin edilir. Təkmilləşdirilmiş Səyahət Vaxtları: Optimallaşdırılmış siqnal vaxtları və səmərəli marşrutlaşdırma nəqliyyat vasitələri üçün daha qısa səyahət vaxtlarına gətirib çıxara bilər ki, bu da gediş-gəlişi daha sürətli və proqnozlaşdırıla bilən edir. 2. Aşağı Emissiyalar: Azaldılmış Boş vaxtlar: Trafik siqnallarında dayanma və gecikmələri minimuma endirməklə, sistem avtomobillərin boşda qaldığı vaxtın miqdarını azaldır və bu da öz növbəsində emissiyaları azaldır. Trafikin Effektiv Bölgüsü: Balanslaşdırılmış nəqliyyat yükləri müəyyən ərazilərdə tıxacla bağlı emissiyaların artmasının qarşısını alır və ümumi hava keyfiyyətinin yaxşılaşmasına töhfə verir. 3. Yol Təhlükəsizliyinin Artırılması: Real vaxtda insident reaksiyası: Sistemin qəzalara və ya yolun bağlanmasına cavab olaraq siqnal vaxtlarını tez tənzimləmək və nəqliyyatın marşrutunu dəyişmək qabiliyyəti bütün yol istifadəçiləri üçün təhlükəsizliyi artırır. Fövqəladə Hallar Vasitələri üçün prioritet: Təcili yardım maşınlarına üstünlük verilməsi onların təyinat yerlərinə daha tez və təhlükəsiz çatmasını təmin edir, cavab vaxtlarını azaldır və potensial olaraq insanların həyatını xilas edir. 4. Təkmilləşdirilmiş İctimai Nəqliyyat Səmərəliliyi: Prioritet İdarəetmə: Yol kəsişmələrində ictimai nəqliyyat vasitələrinə üstünlük verilməsi ictimai nəqliyyatdan daha çox istifadəni təşviq edərək daha etibarlı və səmərəli ictimai tranzit xidmətlərinə səbəb ola bilər. Azaldılmış gecikmələr: Optimallaşdırılmış siqnal vaxtları və avtobuslar və tramvaylar üçün ayrılmış zolaqlar gecikmələri azalda bilər, bu da ictimai nəqliyyatı daha cəlbedici seçimə çevirə bilər. 5. İqtisadi Faydalar: Azaldılmış yanacaq istehlakı: Daha hamar trafik axını və daha az boş rejimdə işləmək avtomobillər üçün daha az yanacaq sərfiyyatı ilə nəticələnir, sürücülər üçün iqtisadi fayda təmin edir və qalıq yanacaqlardan asılılığı azaldır. Artırılmış Məhsuldarlıq: Azaldılmış səyahət vaxtları insanlara daha az işə getməyə və məhsuldar fəaliyyətlərə daha çox vaxt sərf etməyə imkan verməklə daha yüksək məhsuldarlığa kömək edir. 6. Ölçeklenebilirlik və Uyğunlaşma: Ölçülənə bilən həllər: Simulyasiya modeli miqyaslanmaq üçün nəzərdə tutulmuşdur ki, bu da onu müxtəlif ölçülü və tipli şəhər ərazilərinə tətbiq etməyə imkan verir. Bu uyğunlaşma, faydaların kiçik şəhərlərdən tutmuş böyük metropoliten ərazilərə qədər müxtəlif kontekstlərdə həyata keçirilməsini təmin edir. Adaptiv Öyrənmə: Maşın öyrənmənin birləşdirilməsi sistemə dəyişən trafik nümunələrinə və inkişaf edən şəhər dinamikasına uyğunlaşaraq, real dünya məlumatlarından davamlı olaraq öyrənməyə və təkmilləşdirməyə imkan verir. 7. Kompleks Performans Metrikləri: Kəmiyyətlə ölçülə bilən təkmilləşdirmələr: Simulyasiya orta səyahət vaxtının azalması, avtomobilin ümumi dayanması, emissiya səviyyələri və təhlükəsizlik insidentləri kimi ətraflı performans göstəricilərini təqdim edir. Bu ölçülər sistemin effektivliyinə və gələcək optimallaşdırma sahələrinə dair aydın sübutlar təqdim edir. Proqnozlaşdırıcı fikirlər: Modelin proqnozlaşdırıcı imkanları şəhər planlayıcılarına və yol hərəkəti menecerlərinə potensial problemləri qabaqcadan görməyə və proaktiv tədbirlər həyata keçirməyə imkan verir, bununla da küçə-yol şəbəkəsinin səmərəliliyini və təhlükəsizliyini daha da artırır. Küçə-yol şəbəkələrində əlaqəli tənzimləmənin simulyasiya modelinin tətbiqi nəqliyyat axınında əhəmiyyətli təkmilləşdirmələrə, tullantıların azaldılmasına, yol təhlükəsizliyinə, ictimai nəqliyyatın səmərəliliyinə və iqtisadi faydalara səbəb ola bilər. Onun genişlənən və uyğunlaşa bilən təbiəti bu üstünlüklərin zamanla qorunub saxlanılmasını və təkmilləşdirilməsini təmin edərək, onu müasir şəhər nəqliyyatının idarə olunması problemləri üçün möhkəm həll yoluna çevirir.
Keywords: Küçə yol şəbəkəsinin idarə edilməsinin nəqliyyat sistemində rolu; Yaşıl dalğa sistemi və koordinasiya edilmiş yol hərəkətinin tənzimlənməsi; Nəqliyyat axınının və kəsişmələrin təhlili; Yol ayrıclarının imitasiya modelləşdirilməsi