Şəhər mühitində tullantıların enerjiyə çevrilməsi: uğurlu tətbiqlər, problemlər və tədqiqatlar. - Ağayeva, Aynur; Qarayeva, Minarə; Ömərov, Rüfət (My University, 2024)
İnkişaf etməkdə olan şəhərlərdə bərk məişət tullantılarının həcmi sürətlə artır. Ənənəvi tullantıların utilizasiyası üsulları (məsələn, poliqonlarda basdırılma) həm ətraf mühitə mənfi təsir göstərir, həm də enerji potensialından istifadə imkanlarını məhdudlaşdırır. Tullantıların enerjiyə çevrilməsi (WtE) texnologiyaları bu problemin innovativ həll yollarından biridir. Bir çox inkişaf etmiş ölkələrdə WtE texnologiyaları tullantıların həcminin azaldılması, enerji istehsalı və istixana qazlarının azaldılması baxımından öz effektivliyini sübut etmişdir.
Keywords: Tullantılar və onların istifadəsinin əhəmiyyəti; Enerji və tullantılar ilə bağlı aparılmış tədqiqatların araşdırması; Şəhər mühitində tullantıların enerjiyə çevrilməsi məsələsi