Kənd Məktəblərində İngilis Dili Müəllimlərində Emosinal Tükənmə Problemi və Mümkün Həll Yolları - Baytalov, Nuran; Ragimova, Fidan; Süleymanova, Sevinc (ADA University, Gazakh Center, 2025)
Bu layihə əsaslı tədqiqat Gürcüstan Respublikasının Cənub bölgəsində fəaliyyət göstərən üç kənd məktəbinin İngilis dili müəllimlərinin emosional tükənmə problemlərinin əsas səbəblərini və onunla mübarizə strategiyalarını araşdırmağı məqsəd qoyur. Layihə əsaslı araşdırmada keyfiyyət metodologiyasından istifadə edilib. Yarı strukturlaşdırılmış müsahibə üsulundan istifadə edilərək toplanmış məlumatlar tematik təhlil edilmişdir. Layihə əsaslı tədqiqatın nəticələri göstərir ki, kənd məktəblərində işləyən müəllimlər müxəlif səbəblərdən emosional tükənmə yaşayırlar. Bunlara aşağı əməkhaqqı, peşəkar inkişaf imkanlarının məhdudluğu, təhsil resurslarının çatışmazlığı, valideyn və həmkar dəstəyinin zəifliyi, şagird motivasiyasının azlığı daxildir. Layihə çərçivəsində müəllimlərə emosional dəstək göstərmək üçün vebinar keçirilmiş və tövsiyələr irəli sürülmüşdür. Bu layihə əsaslı tədqiqat, məktəb rəhbərlərinin və kənd məktəblərində işləyən müəllimlərin peşəkar rifahının təmin olunmasına yönəlik praktik tövsiyələr təqdim edir.
Keywords: English language teachers -- Job stress -- Georgia (Republic).; English language teachers -- Mental health -- Georgia (Republic).; Rural schools -- Georgia (Republic) -- Staff.; Qualitative research in education.; Emotional intelligence -- Study and teaching -- Georgia (Republic).; Education; İngilis dili müəllimləri -- İş stresi -- Gürcüstan (Respublika).; İngilis dili müəllimləri -- Psixi sağlamlıq -- Gürcüstan (Respublika).; Kənd məktəbləri -- Gürcüstan (Respublika) -- İşçilər.; Təhsildə keyfiyyətli tədqiqat.; Emosional intellekt -- Təhsil və tədris -- Gürcüstan (Respublika).; Təhsil