Texnoloji proseslərin renovasiyası əsasları - Yusubov, Nizami (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
İstehsalın texniki təchizat vasitələrinin tamamilə yeni ləşdirilməsi və rekonstruksiyasına, eləcə də bunun xüsusi müxtəlif növlü təşkilediciləri olan restrukturizasiya, konversi ya, renovasiya, kompleks avtomatlaşdırılmaya (mexanikləşdi rilməyə) hal-hazırki dövrdə istehsalın inkişafının əsas vasitə ləri kimi baxılır. Bu proseslər istehsalın həcminin artırılması, istehsal olunan məmulların nomenklaturasının (çeşidinin) ye niləşməsi, daxili və xarici bazarlarda yeni rəqabətqabiliyyətli məhsulun istehsalının təşkil edilməsi üzrə vahid məqsədlərə malikdir. Bu məqsədlərə çatmaq vasitələri mövcud istehsalın yenidən təchis edilməsi və yenidən qurulması əsasında isteh sal proseslərinin intensivləşdirilməsi (səmərələşdirilməsi) və yeni texnologiyaların istifadə edilməsidir