“AZERCELL” şəbəkəsində 5G texnologiyasının tətbiqi problemlərinin analizi - Bədəlova, Günay; Allahverdiyeva, Səkinə; Cəfərov, Eyvaz; Hüseynov, Elmin (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Dissertasiya işinin mövzusu “Azercell” şəbəkəsində rabitə xidmətinin keyfiyyətinin yüksəldilməsi yollarının araşdırılması və bu zaman yarana biləcək problemlərin həll edilməsi məsələlərinə həsr edilmişdir. 5G texnologiyası yüksək sürət, daha aşağı gecikmə vaxtı və əlverişli rabitə əlaqəsi təqdim edir. Bu texnologiya abunəçiyə istənilən nöqtədə zəng, mesajlaşma və sosial media kimi ünsiyyət vasitələrindən istifadə etməyə imkan yaradır.
Keywords: Şəbəkə